İSTANBUL / KÜÇÜKCEKMECE - Melikşah Ortaokulu

Melikşah Ortaokulu

ATAKENT MAH. 221. SK. MELİKŞAH ORTAOKULU BLOK NO 70/1 KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL
Vizyon
Okulumuz, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; kendi kendini yönetebilen, mantıklı düşünebilen, yaratıcı düşünceye sahip, araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi davranış haline getirmiş öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra; her zaman, her alanda Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ileri giderek mutlu, özgür ve kendini ve çevresini değiştirebilecek güçlü karakterler yetiştirmeyi vizyon olarak belirlemiştir.
Misyon
Öğrencilerimizi; • Etkin ve aktif öğrenmeye özendirmek, • Spor ve sanatta gelişimlerini desteklemek, • Çağdaş teknolojileri etkili biçimde kullanmalarını sağlamak, • Bilimsel düşünme, çalışma ve araştırma alışkanlığı kazandırmak, • Öğrenmeyi öğretmek ve buna özendirmek, • Dürüstlük, arkadaşlık, dostluk, iyilik duygularını geliştirmek, • Çevreye duyarlılıklarını arttırmak, • Araştırma ve yaratıcılığın gelişmesini sağlayacak çevre oluşturmak, • Orta öğretime giriş sınavlarında başarılı olmalarını sağlamak ve yeteneklerine göre mesleki eğitime yönlendirmek, • Kendilerine güvenen, bedensel ve ruhsal bakımdan gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek hedefimizdir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık merkezi konumdadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Badminton ve Atletizm alanında spor faaliyetleri yürütülmektedir.